Programma voorjaar 2024: topexpert aan het woord en prachtige locaties

14/12/2023

Tijdens de Eindejaarsborrel 2023 is het programma voor het voorjaar van 2024 bekendgemaakt! Achter de schermen is hard gewerkt aan een serie hoogwaardige events. Zoals de leden gewend zijn is het programma zeer gevarieerd, staan er topexperts gepland en bezoeken we inspirerende locaties. Onderstaand een overzicht van het programma. 

De uitdagingen die het stikstofprobleem met zich meebrengt zijn enorm en hebben verregaande gevolgen. Talrijke bouwprojecten worden momenteel tegengehouden door gerechtelijke uitspraken, waardoor de ambitie van de regering om tegen 2030 maar liefst 900.000 woningen te realiseren op losse schroeven staat. Schrijf je direct in!
 

In de energietransitie zijn we steeds nadrukkelijker op zoek naar de beste en meest rendabele, duurzame energiebronnen. Het gebruik van bodemenergie komt dicht bij de meest ideale energievorm voor de toekomst. Daarom organiseert VGME in samenwerking met Gebruikersplatform Bodemenergie de Masterclass: ‘Bodemenergie voor utiliteit’! Meer informatie en inschrijven?
 

Deze Masterclass verkent de vele facetten van modulair bouwen, waarbij flexibiliteit en duurzaamheid centraal staan. Leer hoe deze techniek niet alleen zorgt voor een snellere bouwtijd maar ook voor aanzienlijk minder bouwafval en verminderde overlast op de bouwlocatie. Ontdek de kracht van een bouwmethode die zowel flexibel als permanent is. Lees meer!
 

In Nederland zijn circa 82 duizend winkels gevestigd (CBS, 2023). Denk aan kledingwinkels, supermarkten, tuincentra en doe-het-zelfzaken. Stap in de dynamische wereld van retailvastgoed en ontdek deze prikkelende sector die altijd in beweging is! Op dinsdag 16 april 2024 organiseert VGME de Masterclass: ‘De kracht van retailvastgoed’. Sprekers en inschrijven achter deze link.
 

De gebouwde omgeving is het canvas van vastgoed, zo oud als de mensheid zelf. Van eenvoudige grotten naar torenhoge wolkenkrabbers. Elke straat ademt een geschiedenis van innovatie en vooruitgang. Tijdens het aanstaande Vastgoedcollege staat deze ontwikkeling centraal. Laat je inspireren op donderdag 23 mei 2024 door twee fantastische sprekers! Schrijf je direct in!
 

Het in 2021 geopende Biopartner 5 is een laboratoriumgebouw, gelegen op het Leiden Bio Science Park. Het is het eerste Paris Proof gebouw van Nederland. Josse Popma, Architect en directeur bij Popma ter Steege Architecten tekende voor het ontwerp. Hij geeft tijdens de Zomerborrel een presentatie en een rondleiding door het gebouw. Direct inschrijven!
 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top