VGME blikt vooruit op masterclasses: kerken, stikstof en seniorenwoningen

26/06/2023

De belangrijkste pijler van VGME zijn onze hoogwaardige events. Locaties die inspireren, sprekers die aanzetten tot nadenken en een dynamische sfeer waar de drempel laag is om elkaar op te zoeken. Dat zijn drie ingrediënten van een succesvolle masterclass! 

Meerdere keren per jaar halen wij doormiddel van vragenlijsten en gesprekken met leden input op. Denk daarbij in het algemeen wat thema's zijn die leven in de markt en meer concreet welke sprekers wij zouden moeten benaderen. Dit zijn zeer waardevolle gesprekken. Vervolgens wordt dit ingebracht tijdens de tweejaarlijkse overleggen van het Kwaliteitsteam met het bestuur van VGME. Samen realiseren we deze fantastische bijeenkomsten. Dit najaar hebben we zoals altijd drie masterclasses gepland staan. Onderstaand lichten we deze uit. Klik op de link om je direct in te schrijven.

Masterclass: 'Een tweede leven voor kerken'

Datum:  donderdag 28 september 2023
Tijd: 13:30 tot 18:30
Locatie: Broerenkerk, Zwolle

Kerken zijn gelegen op A-locaties, esthetisch bijzonder om te zien en bieden door het grote volume bouwkundig ook mogelijkheden. Kortom: kerken lenen zich perfect voor indrukwekkende herbestemming! Een kwart van de ruim 7.000 religieuze gebouwen in Nederland is inmiddels herbestemd. Door het dalend aantal kerkgangers blijven deze kansen groeien. Denk aan transformatie tot appartementen of kantoren tot hotels en restaurants. Daarom organiseert VGME een masterclass waar de rijke kansen van het tweede leven van kerken centraal staan. Topspecialisten nemen jullie mee in hun verhalen over de diversiteit van de mogelijkheden. Klik hier om meer te lezen over het onderwerp en de sprekers.

Masterclass: 'Kiezen we voor natuur of economie?'

Datum:  donderdag 2 november 2023
Tijd: 13:30 tot 18:30
Locatie: C-Bèta, Hoofddorp

Op veler verzoek organiseren we dit najaar een bijeenkomst over stikstof. De uitdagingen die het stikstofprobleem met zich meebrengt zijn enorm en hebben verregaande gevolgen. Talrijke bouwprojecten worden momenteel tegengehouden door gerechtelijke uitspraken, waardoor de ambitie van de regering om tegen 2030 maar liefst 900.000 woningen te realiseren op losse schroeven staat. Dit heeft een grote impact op de woningmarkt en de behoefte aan betaalbare huisvesting voor de groeiende bevolking. Naast de directe effecten op de bouwsector en de woningbouw, is het stikstofprobleem ook een fundamenteel vraagstuk geworden dat de balans tussen natuur en economie raakt en misschien wel blijvend verstoort. Hoogleraar Jan Willem Erisman heeft de essentiële vraag treffend samengevat: "Kiezen we voor natuur óf economie?" Klik hier om meer te lezen over het onderwerp en de sprekers.

Masterclass: 'Woonpuzzel van de vergrijzing'

Datum:  woensdag 15 november 2023
Tijd: 13:30 tot 18:30
Locatie: Creative Valley, Utrecht

De uitdagingen die het stikstofprobleem met zich meebrengt zijn enorm en hebben verregaande gevolgen. Talrijke bouwprojecten worden momenteel tegengehouden door gerechtelijke uitspraken, waardoor de ambitie van de regering om tegen 2030 maar liefst 900.000 woningen te realiseren op losse schroeven staat. Op veler verzoek organiseren we dit najaar een Masterclass waarbij stikstof in de bouw centraal staat. We hebben drie experts bereid gevonden om een bijdrage te leveren. Klik hier om meer te lezen over het onderwerp en de sprekers.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top