Vastgoedsociëteit: 'Transitie naar een duurzaam gebouwde omgeving'

De transformatie naar een duurzaam gebouwde omgeving van de toekomst vraagt om creatieve inzichten en innovatieve oplossingen. We belichtten de klimaatverandering en -bestendigheid van de gebouwde omgeving op verschillende manieren. Op donderdag 23 maart 2023 organiseerde VGME een fantastische bijeenkomst over dit thema.

ONDERWERP
De interessante avond bestond uit twee delen. Een plenair programma met keynotes van topspeciliast Edwin van Eeckhoven en een preseentatie van klimaatambassadeur Helga van Leur. Daarna is het onderwerp uitgebreid nabesproken tijdens een heerlijk walking dinner.

Tijdens de eerste presentatie stond de opkomst van de duurzaam gebouwde omgeving centraal. Pionier op het gebied van de duurzame werkomgeving is Edwin van Eeckhoven, hij is managing director en oprichter van C2N. Zijn presentatie ging over de ontwikkeling van duurzame kantoren, ‘15 jaar geleden moesten wij het nog uitleggen en nu staat iedereen op de banken,’ aldus Van Eeckhoven. Denk verder aan de rol van regelgeving en certificaten, het omzetten van klimaatproblematiek in kansen en de sleutelrol van innovatie. 

De prikkelende interactieve presentatie van Helga van Leur heeft de gasten aangezet tot nadenken. Op een positieve manier lichtte Van Leur toe wat de urgentie is van nu in actie komen, het hoe en het waarom. De zaal zat op het puntje van zijn stoel en werd bij de les gehouden door Helga van Leur door de vele interactie die zij opzocht. Uit de praktijk werden creatieve toepassingen en vergezichten gedeeld en waarom het niet alleen goed, maar ook zakelijk interessant is om te blijven innovaren en de eerste te zijn! Haar verhaal begon en eindigde met waarom gedragsverandering de sleutel van het succes is naar een duurzaam gebouwde omgeving. 

SPREKERS

Helga van Leur - Klimaatambassadeur en meteoroloog
Na haar studie aan de Universiteit in Wageningen verzorgde Van Leur 20 jaar het weerbericht bij RTL. Ze werd in 1998 uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld en is drie keer uitgeroepen tot meest populaire weerpresentator. Ze stopte in 2017 bij RTL om zich volledig toe te leggen als ambassadeur in weer, klimaat, duurzaamheid en gedrag. Tijdens haar lezingen deelt Helga van Leur haar prikkelende inzichten en trends op energieke wijze en gaat graag met aanwezigen op ontdekkingstocht naar de volgende stappen.

Edwin van Eeckhoven - Managing Director bij C2N
Als onafhankelijke consultant is C2N al bijna 20 jaar de partner voor de ontwikkeling, realisatie en toetsing van duurzame vastgoedontwikkelingen. Van Eeckhoven geeft met compagnon Hans van Brakel leiding aan de organisatie. Samen met hun team realiseerden zij internationaal tal van projecten.

Wij danken de sprekers voor het delen van hun kennis! 
 

Foto's: Hans Tak

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top