Zomerborrel

Voordat we de zomervakantie-periode ingaan hebben we nog eens met ons mooie netwerk mogen proosten. En dat deden we weer op een zeer indrukwekkende locatie: het Healey Museum in Vreeland. Bij velen bekend van de Austin Healey, en tevens op het terrein van Cor van Zadelhof. 

Met een welkomstdrankje in de hand werd ons de geschiedenis van Healey met veel passie verteld door één van de vrijwillgers. De leden waren zeer onder de indruk van de verschillende modellen tijdens de rondleiding door dit kleinschalige museum. Enkele leden namen plaats in de kleine bioscoop voor een schokkende film terwijl de andere leden op het terras onder de bomen na- en bijpraatten. 

Ook had VGME voorzitter Robbert Geerlings de eer om certificaten uit te reiken als bewijs van permanente educatie aan de leden met minimaal 40 PE punten. En uiteraard werd hier nogmaals op geproost! 

HEALEY MUSEUM
Het Healey Museum neemt je mee op reis naar de tijd waarin het automobiele technisch vernuft tot volle wasdom kwam. Donald Mitchell Healey was een man met een visie en een uitgesproken passie voor techniek. Hij ontwierp en produceerde al direct na de tweede wereldoorlog vooruitstrevende, sportieve auto’s en boten. Deze Healey’s compleet met hun historie en bijzondere verhalen trekken in het museum aan jou voorbij in een boeiende setting met gebruikmaking van industrieel materiaal van weleer.

Het eerste en enige Healey Museum ter wereld is in november 2012 geopend. Naast vele bijzondere Healey’s en speciale modellen, beschikt het Healey Museum over een grote collectie historisch materiaal uit de gloriejaren van de Healey automobielen in de race en rallysport, waarvan de Austin Healey de meest bekende is. Een unieke beleving voor jonge en minder jonge liefhebbers van (klassieke) sportauto’s!

 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top