Ronde Tafels 'Modulaire Houtbouw voor Bedrijfshuisvesting'

We zijn allen verantwoordelijk voor een duurzamere wereld. Om de doelen van 2030 te halen is een revolutie in de bouwwereld nodig.
Sprekers Djordy, Job en Karel maakten ons deze middag weer extra bewust van de schaarste van grondstoffen en de mogelijkheden voor het kiezen van duurzame en hernieuwbare materialen. Hun expertise ligt bij modulaire houtbouw voor bedrijfshuisvesting: duurzaam, circulair en veranderbaar met de tijd.

De werkwijze is gebaseerd op Legolisering: modulair, losmaakbaar, remontabel en gestandaardiseerd met maximale flexibiliteit. Door gebruik te maken van samengesteld hout is de CO2 uitstoot aanzienlijk lager dan bij traditionele bouwmaterialen zoals beton of staal. Deze natuurlijke bouwmaterialen zorgen voor een prettig werkklimaat en gelukkige medewerkers. Na een gebruiksperiode kunnen de materialen eenvoudig hergebruikt worden voor een tweede leven in eenzelfde toepassing. Om dit initiatief te koppelen aan andere duurzaamheidsambities en zodoende samen meer impact te kunnen maken gingen we na de presentaties met elkaar om tafel. De Ronde Tafels werden geleid door de sprekers, waar interessante discussies, nieuwe ideeën en verhelderende inzichten ontstonden. 

De locatie deze middag was bij een van de mooie voorbeelden van dit concept: HoutWerk (Campus Werkspoor). Tijdens de rondleiding werd ons verteld dat in slechts negen maanden tijd dit volledig uit hout opgebouwde HoutWerk gerealiseerd werd. Dit bedrijfsverzamelgebouw biedt huisvesting aan kleine bedrijven uit de creatieve en digitale sector. 


SPREKERS

Job Kuijpers – Commercieel Manager – Woody Building Concepts
De enthousiaste Commercieel Manager is sinds april aangesloten bij Woody Building Concepts. Met een bouwkundige opleiding op zak bleek echter dat puur techniek niet helemaal zijn ding was: “Ik hou meer van verbinden, bruggen bouwen. Figuurlijk dan. Samen met een team doorgronden wat een klant nu echt nodig heeft en hem of haar positief verrassen. Sinds ik kinderen heb ben ik me veel meer bewust van de verantwoordelijkheid die we hebben voor onze nalatenschap. Ik wil trots zijn op wat we bouwen en dat betekent dat we moeten kijken naar duurzame oplossingen.”

Djordy van Laar - Projectleider Duurzaamheid en Innovatie – IGG Bouweconomie
Hij voltooide in 2015 zijn Master Building Engineering aan de TU Delft. Tijdens zijn afstudeerproject hield hij zich bezig met het optimaliseren van demontabele en modulaire stadions. Duurzame bouwconcepten die vandaag de dag steeds meer aan populariteit winnen.
Zowel tijdens zijn studie als in zijn professionele loopbaan wordt Djordy gedreven door innovatie. Binnen zijn projecten probeert hij bestaande grenzen te verleggen en op deze manier maximale waarde te behalen voor de klanten die hij bedient. Die maximale waarde is vaak een samenspel tussen (lifecycle) kosten versus opbrengsten, duurzaamheid en maatschappelijke waarde. De kwaliteiten van Djordy komen het best tot uiting in de strategische ontwerpfase, wanneer de business case van projecten aan bod komt en waarin hij abstracte concepten als innovatief, duurzaam, circulair en energieneutraal, gezond kan vertalen naar concrete waarde en kosten voor zijn opdrachtgevers.

Karel Kalis – Hoofd waardecreatie - Janssen de Jong Groep
Karel werkt inmiddels zeven jaar bij Janssen de Jong Groep. Twee dagen per week voor het Cluster Bedrijfshuisvesting en drie voor het Cluster Wonen. Karel houdt zich niet alleen bezig met de technische kant van projecten, maar ook met het optimaliseren van processen. En dat doet hij met een flinke portie positiviteit: “Ik ben een enorme fan van LEAN. Hoe kunnen we onze projecten slimmer en efficiënter uitvoeren? Want dat maakt ons werk nóg leuker en zorgt ervoor dat projecten eerder klaar zijn en ook nog meer opleveren.” Naast zijn werk binnen Janssen de Jong Groep geeft Karel in de avonduren (online) les in LEAN bouwprojectmanagement aan het technisch instituut van de Universiteit van Barcelona.

Wij danken de sprekers voor het delen van hun kennis! 
 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top