Masterclass 'Op weg naar energielabel A'

In de Caballero Fabriek keken wij vooruit naar het jaar 2023. Deze belangrijke peildatum is de tijd dat alle kantoorgebouwen groter dan 100 m² in Nederland over minimaal energielabel C moeten beschikken, anders mogen ze niet meer als kantoor gebruikt worden. Met het uiteindelijke doel van een label A in 2030. Inmiddels zijn de eerste gevolgen al voelbaar. Er wordt door de overheid al op toegezien dat bedrijven voldoen aan deze wetgeving. Het proces van het verkrijgen of verbeteren van een energielabel voor een pand is verschillend en puur maatwerk.

Aemile van Rappard van Pels Rijcken opende de middag met zijn presentatie over de wet- & regelgeving op dit vlak, waarna Boy Peters van Subsidiegroep Nederland de subsidiekant belichtte. Aansluitend kwam het expert-panel van MAIN Energie, IOB en SPIE aan het woord, zij hebben zich verenigd in de Road to Paris werkgroep om vastgoedeigenaren en -managers zo goed en zoveel mogelijk te ondersteunen bij dit proces.

SPREKERS

Aemile van Rappard - Attorney at law / Partner bij Pels Rijcken
Aemile is sinds 2002 advocaat en sinds 2017 als partner verbonden aan Pels Rijcken. Hij is een ervaren vastgoedadvocaat en huurrechtexpert. Ook is Aemile redacteur van het toonaangevende Tijdschrift voor Huurrecht, “WR” en publiceert regelmatig over de juridische aspecten van verduurzaming van vastgoed. Binnen zijn kantoor maakt Aemile deel uit van het Klimaat en Energietransitie Team waarin multidisciplinair wordt samengewerkt aan verduurzamingsvraagstukken.

Boy Peters - Directeur bij Subsidiegroep Nederland
Drs. Boy Peters MBA is ervaren consultant en ondernemer, gespecialiseerd in vraagstukken met betrekking tot financiën en duurzaamheid. Boy studeerde bestuurskunde en bedrijfseconomie, en behaalde een MBA met de thesis Publiek-private samenwerking binnen de energietransitie. Boy is directeur van Subsidie Groep Nederland, een collectief van vijf gespecialiseerde adviesbureaus die het subsidiemanagement (subsidies, fiscaliteit, fondsen en financiering) verzorgen voor klanten in het MKB en grootzakelijk, met name in de sectoren bouw, industrie en transport. Daarnaast is hij Fondsmanager van EnergiefondsenNL, het expertisecentrum dat voor Nederlandse gemeenten energie- en duurzaamheidsfondsen ontwikkelt, inricht en beheert.

Jantine van Oosten - Key Accountmanager bij MAIN Energie
In haar dagelijkse werkzaamheden als key accountmanager voor de zakelijke markt spreekt Jantine met vastgoed-eigenaren, beleggers, beheerders en ontwikkelaars over diverse aspecten op het gebied van energielevering & energietransitie en denkt zij mee met duurzaamheid vraagstukken. Jantine brengt duidelijkheid in het optimaliseren van het gebruik van energie in panden met behulp van data. Als Kwartiermaker van The Road to Paris staat deze periode in het teken de mars route die MAIN Energie loopt richting Label C in 2023 en Label A in 2030.

Wij danken de sprekers voor hun deelname en het delen van hun kennis met onze leden! 

 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top