Webinar Van lineair naar circulair vastgoed

Aansluitend bij de week van de circulaire economie organiseerden Impuls Zeeland, Dockwize, Kennis & Innovatie netwerk Circulair Bouwen en VGME een bijzondere webinar. Kijk deze onderstaand terug.

Duurzame verbinder Jeroen Hollander gaf een zeer interessante presentatie of dit veelbesproken onderwerp. Wat zijn de verschillen tussen lineair en circulair? Waarom willen of moeten we circulair en wat zijn de stappen? Hoe kan ik beginnen? En ook de negen planetaire grenzen en sustainable devolopment goals kwamen aan de orde. Aansluitend gingen we met Kees Jan en Michel verder in gesprek, waarbij de kijkers actief deelnamen via de chat. 

SPREKERS

Jeroen Hollander - Duurzame Verbinder: bouwkundige en sociaal-geograaf
Duurzaamheid vraagt om Samenwerken! Als Bouwkundige (BBE) en Sociaalgeograaf (MSc) stelt hij dat iedere keer weer vast, zowel tijdens zijn werk als privé. Gedurende zijn loopbaan is hij in verschillende werkomgevingen actief geweest. Van directievoerder op de grote bouwplaats van de Duitse nationale bibliotheek in Frankfurt am Main, via projectmanager en teamleider bij de grootste bloemenveiling van de wereld in Aalsmeer en het ingenieursbureau van de gemeente Rotterdam naar de woningbouwcorporaties, eerst Mitros en nu bij de Alliantie. Deze afwisselende werkplekken hebben hem als generalist gevormd. Naast de inhoudelijke bouwkundige kennis hebben ze hem ook veel inzicht gegeven in de organisatorische kant van het bouwen en beheren, waarbij samenwerken essentieel is om te verbeteren en innoveren.

Kees Jan Grin – Projectmanager Energietransitie & Circulaire economie bij Impuls Zeeland
Kees Jan Grin werkt als projectmanager energietransitie en circulaire economie bij Impuls Zeeland. Als projectmanager is hij voortdurend op zoek naar duurzame en innovatieve business kansen voor de ondernemers in Zeeland. De toekomst van de volgende generatie(s) mooier maken en veilig stellen; dat ziet hij als zijn persoonlijke missie!

Michel Carol – Accountmanager Dockwize
Michel Carol werkt als accountmanager bij Dockwize, de innovatie hub in Zeeland. Michel is een echte verbinder in het publiek-private domein en kent het Zeeuwse innovatie ecosysteem erg goed. Hij ondersteunt innovatieve ondernemers die actief zijn op het snijvlak van de verschillende transities bij het vormgeven en realiseren van plannen.

Wij danken de sprekers voor het delen van hun kennis en kijken uit naar de opvolgende workshop!
 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top