Webinar: 'Financieel rendement, Maatschappelijk effect'

Begin december gingen Jos Sentel (Syntrus Achmea) en Marnix Norder (Steenvlinder) in gesprek over financieel rendement met maatschappelijk effect. Hoe gaan deze twee samen in een branche die gericht is op rendement, en waarom is dit belangrijk? Syntrus wil beleggen met betekenis, en dat betekent duurzaam investeren in vastgoed. Steenvlinder is een ontwikkelaar die het verschil wil maken door het faciliteren en begeleiden van zelfbouw. Trotse bewoners zorgen voor plezierige plekken om te wonen.

Bekijk de webinar hieronder of lees hier het gerelateerde artikel 'Maatschappelijk ondernemen en vastgoed: een goede match?' om meer kennis op dit vlak op te doen. 


SPREKERS

  • Marnix Nordervoormalig voorzitter Aedes & mede-eigenaar Steenvlinder 

Marnix Norder is mede-eigenaar van Steenvlinder, hét zelfbouwbedrijf dat mensen de regie geeft over hun woning. Door zijn jarenlange ervaring o.a. als wethouder stadsontwikkeling en volkshuisvesting in gemeente Den Haag en voorzitter van Aedes, weet hij als geen ander hoe belangrijk het is dat er voor iedereen een woning is waar hij of zij trots op kan zijn. Steenvlinder is een sociaal-maatschappelijk projectontwikkelaar, die financieel en maatschappelijk rendement koppelt. Steenvlinder heeft een aparte stichting om te zorgen dat mensen met een afstand tot de koop-markt, toch hun eigen woning kunnen bouwen. Ondernemerschap gekoppeld aan maatschappelijke meerwaarde, aan participatie van belanghebbenden is in de vastgoedwereld zeldzaam, maar Marnix Norder zal toelichten hoe dat toch mogelijk is.

  • Jos SentelManager Strategy & Research – Syntrus Achmea RE & Finance

Jos Sentel is manager Strategy & Research bij Syntrus Achmea. Binnen deze rol is hij verantwoordelijk voor drie domeinen: Research (strategisch en operationeel), Corporate ESG Strategy en Innovation. Jos is afgestudeerd als planoloog (1992, Amsterdam) en bedrijfskundige (2003, Nijmegen) en heeft intussen meer dan 25 jaar ervaring in de vastgoedsector. Hij is eerder werkzaam geweest bij ruimtelijk-economisch adviesbureau Kolpron/Ecorys en projectontwikkeling ING Real Estate Development. Voor hij in dienst trad bij Syntrus Achmea heeft hij 12 jaar een eigen adviespraktijk gehad.


Wij danken de sprekers voor het delen van hun kennis! 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top