Webinar: Debat ‘De toekomst van de woningmarkt’

Voor het uitbreken van de coronacrisis stond de vastgoedmarkt sterk onder druk van een groot tekort aan betaalbare woningen. Tijdens de coronacrisis is er in de wereld enorm veel veranderd, wat ook op de woningmarkt flinke impact heeft gehad en de komende maanden en mogelijk jaren nog te merken zal zijn. We zien dat het aanbod van huurwoningen in bezit van woningbeleggers stabiel is. Daarnaast lijkt het erop dat woningzoekenden nog niet worden afgeschrikt door de maatregelen en mogelijke lange termijn effecten.

De vraag die leeft is waar mogelijk veranderingen voorzien worden, wat de status van bankrente is, en in hoeverre de economen van de ABN AMRO verwachten aan eventuele ontwikkelingen. De visie van NVM en VGM op de toekomstige woningmarkt zal aan de orde komen. Onno Hoes en Eric Verwey gaan dit debat onder begeleiding van dagvoorzitter Robbert Geerlings RVGME, gestuurd met een aantal economische ontwikkelingen vanuit bancair perspectief.

Kijk de webinar hier terug!

prekers

  • Onno Hoes – Voorzitter bij NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen)

Onno Hoes is voorzitter van de grootste ledenorganisatie van makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs heeft ruim 4400 leden. Hoes heeft tal van bestuurlijke posities gehad in de afgelopen jaren, van 2010 tot en met 2015 was hij burgermeester van Maastricht.

De branchevereniging Vastgoedmanagement Nederland behartigt de belangen van meer dan 100 vastgoed- en VvE-managementondernemingen. Eric Verweij heeft als directeur leiding gegeven aan de grootste vastgoedbeheerder in Nederland. MVGM Holding beheert 90.000 huurwoningen, 70.000 appartementen en bij elkaar opgeteld 6 miljoen vierkante meter aan kantoor-, bedrijfs- en winkelruimte. In 2018 fuseerde MVGM met Verwey Vastgoed BV, het bedrijf dat Verwey heeft opgericht in 1999.

Philip Bokeloh studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft een specialisatie in internationale betrekkingen en de financiële sector. Momenteel werkt hij als senior econoom bij het Economisch Bureau van ABN Amro. Hij is lid van het team dat zich op de Nederlandse economie richt. Zijn focus ligt vooral op de Nederlandse woningmarkt.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top