Masterclass 'Nationaal Programma Rotterdam Zuid'

Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) is de grootste gebiedsontwikkeling op dit moment en is in het leven geroepen om verschillende sociaal zwakkere wijken in Rotterdam Zuid op te knappen. Hiervoor is €150 miljoen beschikbaar gesteld door de gemeente Rotterdam. 
Op 2 oktober bevonden wij ons wederom op een indrukwekkende locatie; in het UNESCO werelderfgoed de Van Nelle Fabriek te Rotterdam voor de Masterclass 'NPRZ, kansen en uitdagingen in bestaand vastgoed'. Hier namen PVM, gemeente Rotterdam en L&A Real Estate Solutions ons mee in de ontwikkelingen van dit programma. Dankzij de presentaties van Roy Zöld, Iwein Vanoverschelde en Paul Bouts kregen de aanwezigen een heldere introductie over integrale gebiedsontwikkelingn en een kijkje in het hart van het programma. Hierna werd de groep opgedeeld om in kleiner gezelschap te brainstormen over twee vraagstukken:  

  • Hoe kijken VGME professionals naar de opgave voor vergroten van woningen door middel van samenvoegen?
  • Op welke wijze zal een professional eigenaren stimuleren om volgens deze opgave aantallen te maken?

De groepjes waren nauwelijks te stoppen, en na de korte presentaties over de vraagstukken gingen de sprekers met nieuwe ideeën en inspiratie naar huis. Uiteraard nadat biertjes en wijntjes genuttigd waren, op de plek waar vroeger de koffie rijkelijk vloeide. 

 

De presentaties van deze middag zijn te downloaden door het klikken op de link hieronder: 

Wij danken de sprekers hartelijk voor het delen van hun kennis en het betrekken van de deelnemers doormiddel van vraagstukken!

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top