Masterclass 'De klimaatbestendige stad'

"Rotterdam is nu nog koploper vervuiling, maar we willen binnen 10 jaar koploper duurzaamheid zijn.” Arno Bonte, wethouder duurzaamheid en energietransitie. Op 21 maart heeft de raad van de gemeente Rotterdam een akkoord gesloten over de energietransitie. Tien partijen ondersteunen het akkoord met de uitgangspunten voor de Rotterdamse klimaataanpak. In dit akkoord staat de strategie om van Rotterdam in 2050 een klimaatneutrale stad te maken.
Een groot onderdeel van deze aanpak is de aanleg van groene daken in Rotterdam, welke een groener aanzien geven, een buffer bij regenafvoer vormen en voor een langere levensduur van een dak zorgen. Van der Tol B.V. en AM werken met de Gemeente Rotterdam aan een groenere, gezondere en leefbaardere stad en gaven deze dag meer inzicht in hun duurzame aanpak. 

Paul van Roosmalen, Project & Program Manager rooftop development bij de Gemeente Rotterdam sprak in zijn presentatie over 'groene Rotterdamse daken', waarna Frank Vonk, landscape architect bij AM hierop inzoomde door het onderwerp 'klimaatadaptief ontwikkelen' verder toe te lichten. Ruud Kempen, klantmanager bij Van der Tol B.V. had de 'klimaatbestendige oplossingen binnen handbereik' welke ook concreet te bewonderen waren tijdens de rondleiding over het terrein van Van der Tol. De gasten waren zichtbaar geinspireerd door alle mogelijkheden en praatten dit verder na tijdens de zonnige groene borrel. 

Heb je deze Masterclass gemist of wil je de presentaties nog eens nalezen? Dan zijn deze hier te downloaden: 

Wij danken de sprekers hartelijk voor het delen van hun inspirerende kennis! 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top