Masterclass Studentenhuisvesting als aanjager van het nieuwe wonen in de stad

Jeroen Beekmans, Jorick Beijer en Anneke Timmermans deelden tijdens deze Masterclass hun uitgebreide kennis over ‘living as a service’, waarbij studentenhuisvesting de aanjager is van het nieuwe wonen in de stad. De middag begon met een interessante rondleiding over OurCampus en OurDomain, waarna de aanwezigen plaatsnamen op de tribune van de lounge, tussen de biljarttafel en de flipperkast waar even daarvoor studenten hun studiepauze nog doorbrachten. De VGME leden luisterden aandachtig naar de verhalen van Pop-up City, The Class of 2020 en Greystar:

Grote stedelijke trends vormen de basis voor het vastgoed in de steden in Nederland: de leefkwaliteit van de bewoner staat hierbij centraal. Denk aan nieuwe vormen van compact wonen, al dan niet gecombineerd met gemeenschappelijke ruimte, maar vooral ook de diensten die aangeboden worden, zoals butlerservice, inhouse laundry, flexwerken, bioscoop, fitness en horeca in het complex. Studentenhuisvesting inspireert de woningmarkt in de stad, omdat deze flexibele en dynamische doelgroep de adopters zijn van meer op service gerichte woonconcepten. Het groeiende succes binnen deze asset class heeft echter gevolgen voor de gehele markt. Urban-living, hybride huisvesting en co-living zijn termen die niet meer weg te denken zijn. 

Uiteraard was er na afloop van de presentaties mogelijkheid om na te praten en te netwerken, dit keer in de gezellige binnentuin van OurCampus. 

Wij danken de sprekers voor het delen van hun kennis! 

 

Meer over de locatie

OurDomain Amsterdam Diemen is een project van 774 appartementen met services en voorzieningen en is een samenwerking van Greystar met OZ Architecten, gemeente Diemen en Van Wijnen. Dit project wordt gerealiseerd direct naast OurCampus, een complex met 941 studentenwoningen, gemeenschappelijke voorzieningen en diverse commerciele ruimten. Beide Greystar complexen worden door eigen medewerkers op locatie beheerd. OurDomain Amsterdam Diemen bestaat uit drie gebouwen; een gebouw met 78 studentenwoningen dat een directe uitbreiding van de studentencampus vormt en twee gebouwen met in totaal 694 studio’s en tweekamer appartementen gericht op (young) professionals. Het complex bevat diverse gemeenschappelijke voorzieningen zoals een lounge, games room, flexibele werkruimte, een professionele keuken met feestruimte, een theater, wasserette en een skylounge. Het complex vormt letterlijk en figuurlijk een brug tussen de studentencampus en het aangrenzende Holland Park, dat gericht is op gezinsappartementen. De geplande oplevering is vanaf september 2019. 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top