Masterclass 'Cartesiusdriehoek vs. Omgevingswet'

De Masterclass begon met een introductie van de Cartesiusdriehoek door Lara Simons van de Vriendinnen van Cartesius. Hierna volgde de uitleg over de ontwikkeling van 2600 woningen in het centrum van Utrecht; de Cartesiusdriehoek. Maarten Stam - projectdirecteur MRP/Ballast Nedam Development - en Matthijs Höppener - consultant Vastgoed & Recht Antea Group - vertelden over de indrukwekkende plannen voor dit gebied. 

Aansluitend lichtte Tim Artz - adviesgroepmanager Ruimtelijke Strategie Antea Group - de omgevingswet toe; het nieuwe instrumentatium wat een belangrijke invloed op de (binnenstedelijke) ontwikkeling gaat hebben. Met de omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen zodat het straks bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten te starten. Verschillende praktijkvoorbeelden toonden de mogelijkheden en veranderingen die door deze wet gaan plaatsvinden. 

Na afloop van de bijzonder interessante presentaties was er uiteraard gelegenheid om na te praten tijdens de netwerkborrel bij Het Hof van Cartesius. 

Wij danken de sprekers voor het delen van hun uitgebreide kennis!

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top