Speedcollege en Ronde Tafels met Young Professionals FM & RE

De rode draad van de Minor FM & Real Estate van de Haagse Hogeschool is de herbestemming van een gebouw. Wat kan er met het pand gedaan worden? Wie zouden er te interesseren zijn het pand te kopen of te huren? Hoe ligt het pand in de buurt? In de projecttijd zijn de studenten zelf aan zet. De Minor studenten krijgen een aantal opdrachten mee die in een beroepsproduct moeten samenkomen: een adviesrapport voor de herbestemming van een pand. 

Tijdens deze middag zijn VGME leden terug de schoolbanken ingegaan voor een Speedcollege van Haagse Hogeschooldocenten Ruud van Wezel en Hans Nieuwenhoven. Hierna vonden er verschillende sessies Ronde Tafels plaats waarbij de minor-studenten hun adviesrapport presenteerden waarop VGME leden hun kennis konden delen door het stellen van kritische vragen. 

Minor student Oscar van Gend vertelt over deze middag: "Waar we meestal pas achteraf horen wat er beter kan aan onze rapporten, kregen we deze middag de kans om het te toetsen in de praktijk. Het was erg leerzaam en bovendien leuk om aan professionals uit de praktijk vragen te kunnen stellen over ons concept, nog voordat we de definitieve versie moesten inleveren. Daarnaast was het een leuke generale repetitie voor de eindpresentaties van ons rapport, waarin we uitdagingen konden ondervangen met de ervaringen die deze middag met ons werden gedeeld."

Deze inspirerende middag in samenwerking met de Haagse Hogeschool zal jaarlijks plaatsvinden.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top