Masterclass 'Label C naar Label A'

De Masterclass 'Label C naar Label A' - gehouden in samenwerking met onze partner Gebouw Automatisering - ging dieper in op de vraagstukken voor een energieneutraal gebouw. Sprekers Wouter Wienk van RVO en Arnaud van Beek van Unica deelden hun waardevolle kennis rondom dit onderwerp.  

Wouter Wienk is Ambassadeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en vertelde ons meer over: 
"Het verplichte energielabel C voor kantoren is een eerste stap naar een energieneutraal 2050. Een volgende stap is een wellicht een label A verplichting, maar naast de energielabel verplichtingen is er meer wetgeving waaraan u moet voldoen, zoals de erkende maatregelenlijst. De kabinet ambities zijn hoog en er staat veel te gebeuren (aardgasvrij, aanscherpingen) om deze ambities waar te maken. Daarom is het van belang om de gebouwconditie, het gebouwgebruik en energieverbruik nu goed in kaart te brengen. Uiteindelijk moet uw kantoor toekomstbestendig worden, het energielabel is daarbij een eenvoudig hulpmiddel om de voortgang te checken."

Arnaud van Beek is Manager Energieadvies bij unica Energy Solutions en vertelt ons meer over:
"Per 2023 is minimaal een energielabel C verplicht voor kantoorgebouwen vanaf 100m2. De masterclass is ingegaan op deze wetgeving en welke consequenties dit heeft voor de diverse kantoorpanden. Naast de grotere marktfactoren is gesproken over praktische maatregelen, waar praat je eigenlijk over? Kosten van maatregelen, de relatie tot langjarig onderhoud en eventuele andere duurzaamheidsdoelstellingen. Wanneer hoeft een gebouw ook niet te voldoen?"

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top