VGME Vastgoedsociëteit "Klein is Fijn?!"

Donderdagavond 21 april vond de VGME Vastgoedsociëteit “Klein is Fijn?!”plaats. Onderwerp van gesprek was het aantal vierkante meter kantoorruimte per werknemer. Dit aantal krimpt al jaren en welk effect heeft dit voor de werkgever, belegger en wat kunnen we in de toekomst verwachten?
Het evenement vond plaats bij Forbo Flooring in Assendelft en bij het betreden van het terrein was goed te ruiken wat hier geproduceerd wordt: linoleum. Een oerdegelijk product wat al tientallen jaren geldt als de meest duurzame vloerbedekking.

Udo Weijkamp, general manager bij Forbo Flooring heette alle gasten welkom namens de gastheer en bood een leuk inkijkje in de schaalgrootte en de historie van de onderneming. Vervolgens was het woord aan René Stevens, CEO van Atelier-V. René besprak werkruimte vanuit het perspectief van de werkgever. Middels diverse vergelijkingen en financiële inzichten maakte hij duidelijk dat de juiste huisvesting van essentieel belang is voor de ondernemer. Want waarom besparen op huisvesting terwijl dat maar 15% van de begroting uitmaakt, terwijl personeelskosten vaak wel 70 tot 80% omvatten? En hoe komt het dat veel ondernemers veel aandacht besteden aan hun kleding en voorkomen, maar zich niet druk maken over het beeld wat hun pand uitstraalt?

Jan van den Hogen van Deka Immobilien toonde zich zeer kritisch over de vraagstelling van de avond. Klein is helemaal niet fijn! Hij ziet juist steeds meer ondernemingen die hun medewerkers optimaal willen faciliteren en daarom veel ruimte behoeven. Die vraag is naar zijn mening zelfs zo groot dat er in Nederland geen groeipotentieel is voor Deka Immobilien aangezien zij kiezen voor investeringen in grootschalige kantoren. De eigen organisatie van Deka in Nederland is daarentegen bijzonder klein: Met 3 medewerkers wordt 3 miljard euro aan kantoorruimte aan vastgoed beheert. Uiteraard worden zij daarbij ondersteunt door diverse externe vastgoedexperts.

Na een gezellig diner was het aan Remco Bron om de gasten vol energie en inspiratie de avond te laten afronden. Zijn vlammende betoog over het nut en de toekomst van beacons vond veel weerklank bij zijn toehoorders. Uiteraard waren er ook kritische vragen rondom privacy en gebruikersvoorwaarden. Maar het feit dat ondernemers en gebouweigenaren met gebruik van beacons een ouderwets persoonlijke dienstverlening kunnen bieden bleek zeer aanlokkelijk. De deelnemers bleven dan ook lang napraten over wat er dan nog meer mogelijk was met gebruik van deze nieuwe technologie.

Enquete
Zie hier de enquete naar aanleiding van deze Vastgoedsociëteit, wat vond u goed en wat kan beter? 

Presentaties

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top