Bijeenkomst PE punten 'Museum EYE'

Dinsdagmiddag bezochten 25 enthousiaste VGME’ers het iconische Filmmuseum EYE in Amsterdam. De locatie voor de tweede sessie over de invoering van de PE punten systematiek. Uitkijkend over het IJ werd er uitgebreid bijgepraat en een constructief gesprek gevoerd over verdere professionalisering binnen de VGME.

Loek Langezaal introduceert de dagvoorzitter Erwin van de Pol. Erwin is al lange tijd betrokken bij de Commissie Toelating en Opleiding. Samen met zijn collega commissieleden Elvira van Bruggen, John Kootkar en Marco van der Slik heeft hij het PE punten systeem ontwikkeld. Het VGME bestuur is zeer tevreden met het resultaat, maar wil dit uiteraard graag bespreken met de achterban alvorens tot uitvoering over te gaan. Na een eerdere sessie in Rotterdam was het nu tijd voor een sessie met de Amsterdamse achterban.

Erwin start met een uitvoerige kennismaking sessie letterlijk en figuurlijk achter de schermen van het Filmmuseum. Door vragen als: “wie ziet zichzelf als vastgoedmanager?”, “werk je in profit of non-profit?”, en “wie werkt er dagelijks aan verdere professionalisering?” werd het gesprek op gang gebracht. Henk Hoogland, Afdelingsmanager Vastgoed, Gegevensmanagement en Parkeren bij Gemeente Almere, omschrijft het als volgt: “Iedere dag wil ik beter doen dan gisteren, professionalisering is essentieel voor succesvol werken.”

In de daaropvolgende presentatie gaat Erwin uitvoerig in op professionalisering. Wat kenmerkt de professional en waar draait het om? Professionalisering is het terug gaan naar de essentie van jouw vakgebied. Zoals Rembrandt dat deed met de Nachtwacht en Mondriaan met de beroemde Victory Boogie Woogie. Erwin omschrijft een professional als “iemand die houdt van het oplossen van problemen en oplossingsgericht is”.

Na een verdere verdieping op het onderwerp in een interactieve sessie is het tijd voor de PE punten systematiek. In bijgevoegde presentatie kunt u alle details nalezen. Door de presentatie daarna aan de hand van stellingen verder door te spreken worden alle voors en tegens uitgebreid doorgesproken.  Loek Langezaal rond de bijeenkomst af door Erwin van de Pol en zijn collega’s uitvoerig te bedanken. De input van de deelnemers zal door het bestuur en de Commissie gebruikt worden om de invoering van de systematiek te optimaliseren.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top